Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Neparedzētiem gadījumiem otrajā ceturksnī no budžeta piešķirti 614,29 miljoni eiro

© Vladislavs Proškins/F64

No valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" šogad otrajā ceturksnī piešķirti 614,29 miljoni eiro, liecina Fiskālās disciplīnas padomes apkopotā informācija.

Sākotnēji šā gada budžetā līdzekļi neparedzētiem gadījumiem bija paredzēti 26,7 miljonu eiro apmērā, tomēr Covid-19 izraisītās krīzes dēļ valdība pieņēma vairākus lēmumus palielināt finansējumu šajā programmā, tādējādi tā sasniegusi 1,626 miljardus eiro.

Šogad otrajā ceturksnī kopumā tika apmierināti 99 līdzekļu pieprasījumi neparedzētiem gadījumiem par kopējo summu 614 294 210 eiro.

Visvairāk līdzekļu neparedzētiem gadījumiem 2021.gada otrajā ceturksnī piešķirti Finanšu ministrijai - 307,83 miljoni eiro, lai nodrošinātu valsts atbalsta programmas Covid-19 krīzē cietušajiem.

Otra lielākā summa - 107,71 miljons eiro - piešķirta Veselības ministrijai, lai nodrošinātu medikamenta ar aktīvo vielu remdesivīrs "Veclury" pieejamību, kā arī piemaksām mediķiem un Nacionālā veselības dienesta izmaksu segšanai.

Satiksmes ministrijai piešķirti 87,42 miljoni eiro, no kuriem lielākā daļa novirzīta valsts autoceļu attīstībai saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu.

Savukārt Labklājības ministrijai piešķirti 48,97 miljoni eiro atbalsta sniegšanai Covid-19 krīzē cietušajiem.

Budžeta programma "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" ir paredzēta, lai segtu budžetā neparedzētus izdevumus katastrofu un dabas stihiju seku novēršanai, to radīto zaudējumu kompensēšanai, valsts pārvaldes uzdevumu nodrošināšanai gadījumos, ja netiek izpildītas līgumsaistības un no sadarbības partnera tiek iekasēts vai ieturēts līgumsods vai procentu maksājums par saistību neizpildi, kā arī citiem neparedzētiem gadījumiem un valstiski īpaši nozīmīgiem pasākumiem.