Aizvadītajā diennaktī 43 jauni Covid-19 gadījumi, viena persona mirusi [papildināts]

© Dmitrijs Šuļžics/F64

Pēdējo 24 stundu laikā reģistrēti 43 jauni gadījumi, kuros personas saslimušas ar Covid-19. Ziņots par vienu mirušo, vēsta Slimību kontroles un profilakses centrs.

Saslimstības ar Covid-19 divu nedēļu kumulatīvais rādītājs atkal ir nedaudz pieaudzis - no 29,1 līdz 29,7 gadījumam uz 100 000 iedzīvotāju.

Pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 10 575 Covid-19 izmeklējumi, savukārt pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 0,4%.

Latvijā līdz šim Covid-19 laboratoriski apstiprināts kopumā 138 425 cilvēkiem, bet miruši 2550 ar šo slimību sasirgušie.

Jau ziņots, ka Latvijas slimnīcās aizvadītajā diennaktī ievietoti trīs Covid-19 pacienti un arī trīs no tām izrakstīti, bet kopējais Covid-19 pacientu skaits slimnīcās ir sarucis no 50 līdz 49, liecina Nacionālā veselības dienesta sniegtā aktuālā informācija.

Patlaban 40 Covid-19 pacients slimnīcās ārstējas ar vidēji smagu slimības gaitu, bet deviņi pacienti slimnīcās ārstējas ar smagu slimības gaitu. Tādējādi 18% stacionēto pacientu šobrīd ir ar smagu slimības norises gaitu.

Kopumā līdz šim no stacionāriem izrakstīti 14 343 Covid-19 pacienti.

Šodien izbraukuma vakcinācija pret Covid-19 notiks Gulbenē, Valmierā, Limbažu novada Skultes pagastā, Ādažos, Cesvainē, Krāslavā, Smiltenē, Tukuma novada Smārdes pagastā un Aucē, informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā.

Gulbenē vakcinēties bez iepriekšēja pieraksta varēs pilsētas svētkos Gulbīšu parkā. Arī Valmierā vakcinēšanās notiks pilsētas svētku laikā pie Vidzemes augstskolas. Tāpat varēs vakcinēties Skultes tirgū, Ādažu krāmu tirgū, Cesvaines Amatnieku un mājražotāju tirdziņā, Krāslavas pils pagalmā, pasākumā "Stirnu buks" Smiltenē, Smārdes atpūtas kompleksa "Valgums" Baskāju takas teritorijā un Auces vasaras tirgū.

Gadatirgos un pasākumos cilvēki varēs saņemt pamatā ar "Pfizer" vakcīnu. Uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments un potēšanas pase, ja tāda ir. Uz vakcināciju vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu, savukārt 12 līdz 13 gadus vecajiem pusaudžiem vakcinācijai nepieciešama mātes vai tēva klātbūtne.

Nedēļas nogalē darbosies arī liela mēroga vakcinācijas centri un vakcinācijas punkti tirdzniecības centros.

Svarīgākais