Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Ievēlēti Dobeles novada domes pastāvīgo komiteju priekšsēdētāji un vietnieki

© Dmitrijs Šuļžics/F64

Ceturtdien Dobeles novada domes pastāvīgo komiteju pirmajās sēdēs ievēlēti komiteju priekšsēdētāji un viņu vietnieki, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Savicka.

Finanšu un budžeta komitejas priekšsēdētājs būs novada mērs Edgars Gaigalis (NA). Komitejā strādās deputāti Ģirts Ante (LZS), Māris Feldmanis ("KPV LV"), Gints Kaminskis (LZS), Linda Karloviča (NA), Edgars Laimiņš (JV), Aldis Lerhs (LZS), Ainārs Meiers (NA), Viesturs Reinfelds (LRA), Guntis Safranovičs (LZS) un Andrejs Spridzāns (LZS).

Tautsaimniecības un attīstības komiteju vadīs Laimiņš, viņa vietnieks būs Meiers. Komitejā strādās deputāti Feldmanis, Gaigalis, Ivars Gorskis (LZS), Kaminskis, Lerhs, Spridzāns un Ivars Stanga (NA).

Sociālo un veselības jautājumu komiteju vadīs Kristīne Briede (LRA), viņas vietniece būs Sanita Olševska (JV). Komitejā strādās deputāti Ante, Gorskis, Andris Podvinskis (LRA), Reinfelds, Dace Reinika (LZS), Stanga un Indra Špela (LZS).

Izglītības, kultūras un sporta komiteju vadīs Reinfelds, viņa vietniece būs Karloviča. Komitejā strādās deputāti Briede, Sintija Liekniņa (LZS), Olševska, Podvinskis, Reinika, Safranovičs un Špela.

19.jūlijā domes ārkārtas sēdē deputāti ievēlēja domes pastāvīgo komiteju locekļus.

Kā vēstīts, šodien Dobeles novada domes ārkārtas sēdē par domes priekšsēdētāja vietniekiem atkal ievēlēti Reinfelds un Laimiņš.

Domes priekšsēdētāja vietnieku amatiem šodien tika virzīti arī Latvijas Zemnieku savienības pārstāvji Safranovičs un Reinika, kuri balsojumā saņēma deviņas balsis, kamēr ievēlētajiem vietniekiem bija desmit deputātu atbalsts.

Domes priekšsēdētāja vietniekus vajadzēja pārvēlēt, jo Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) iebilda, ka vietnieki ir ievēlēti prettiesiski, un pieprasīja situāciju labot.

Šonedēļ deputāti apstiprināja pilnveidoto Dobeles novada pašvaldības nolikumu, kurā atrunāts arī domes priekšsēdētāja vietnieku skaits. Šodien domes ārkārtas sēdē tika atcelti iepriekš pieņemtie lēmumi un no jauna notika domes priekšsēdētāja vietnieku kandidatūru izvirzīšana un balsojums par viņiem.