Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Jelgavā par 372 212 eiro rekonstruēs Graudu ielu

© Dmitrijs Šuļžics/F64

Jelgavā par 372 212 eiro rekonstruēs Graudu ielu, informēja pašvaldības Komunikācijas un mediju attiecību galvenā speciāliste Līga Klismeta.

Jelgavā jūlijā sāksies Graudu ielas rekonstrukcija - visā ielas garumā atjaunos segumu, ieklājot asfaltu, izbūvēs ielas apgaismojumu, kā arī ielas posmā izveidos gājēju ietvi. Darbiem jābūt pabeigtiem četru mēnešu laikā. Sakārtojot ielu infrastruktūru, šajā teritorija attīstās uzņēmējdarbība un plānots, ka līdz 2023.gada decembrim tiks izveidotas vairāk nekā 30 jaunas darba vietas privātajā sektorā.

Kā stāstīja Klismeta, Graudu ielā brauktuves segumu atjaunos visas ielas - 700 metru - garumā. Tāpat visas ielas garumā izbūvēs LED apgaismojumu, savukārt 180 metru garā posmā no Miera ielas līdz iebrauktuvei uz uzņēmumiem SIA "Alejas projekti" un SIA "Luwo" izbūvēs gājēju ietvi. Realizējot projektu, tiks labiekārtota teritorija un sakārtota lietusūdens kanalizācijas sistēma.

Ielas pārbūve notiks Jelgavas pašvaldībai turpinot realizēt Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansēto projektu "Tehniskās infrastruktūras sakārtošana uzņēmējdarbības attīstībai degradētajā teritorijā, 3.kārta". Līgums par autoruzraudzību ir noslēgts ar uzņēmumu SIA "3C", par projekta būvuzraudzību - ar SIA "RS būvnieks", savukārt būvdarbus veiks SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"". Būvdarbu izmaksas ir 372 212 eiro.

Klismeta atgādināja, ka projekta gaitā jau pārbūvēts Smiltnieku ielas posms no Viskaļu ielas līdz nekustamajam īpašumam Tērvetes ielā 93A. Tur atjaunots asfaltbetona segums, izbūvēta gājēju ietve un ielas apgaismojums, kā arī teritorija labiekārtota.

Projekta kopējās izmaksas ir 1 338 526 eiro. No tām 496 000 eiro ir ERAF finansējums, 21 882 eiro - valsts budžeta dotācija pašvaldībām un 820 644 eiro - Jelgavas pilsētas pašvaldības finansējums, tajā skaitā 2095 eiro - neattiecināmās izmaksas.

Projekta mērķis ir degradēto teritoriju revitalizācija, pielāgojot to esošo un jaunu uzņēmumu attīstībai, lai sekmētu nodarbinātību un ekonomisko izaugsmi atbilstoši Jelgavas pilsētas attīstības programmai. Paredzēts, ka, sakārtojot ielu infrastruktūru šajā teritorijā, līdz 2023.gada decembrim tiks izveidotas vairāk nekā 30 jaunas darba vietas privātajā sektorā. Savukārt komersantu nefinanšu investīcijas pašu nemateriālajos ieguldījumos un pamatlīdzekļos plānotas 522 974 eiro apmērā.

Lielāko investīciju daļu šajā teritorijā apņēmies ieguldīt metālapstrādes uzņēmums "Haugaard Baltic", kas paredz paplašināt ražošanu, tāpat apliecinājumu par jaunu darba vietu radīšanu devuši uzņēmumi "Alejas projekti" un "Deprom LV", sacīja pašvaldības pārstāve.