Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Jauns lielveikals "Depo" Rēzeknē varētu atrasties citā vietā

© Vladislavs Proškins/F64

Jauns būvniecības preču lielveikals "Depo" Rēzeknē varētu atrasties citā vietā, liecina Rēzekens pašvaldības pārstāvju sniegtā informācija.

Lielveikalu "Depo" Stacijas ielā Rēzeknē pērn izpostījis ugunsgrēks. SIA "Depo DIY" solīja darīt visu iespējamo, lai atjaunotu veikalu pilsētā.

Šomēnes preses konferencē, atbildot uz plašsaziņas līdzekļu pārstāvju jautājumiem, pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S) informēja, ka kompānija, kas iegādājusies aptuveni septiņus hektārus plašu zemesgabalu blakus lielveikalam "Maxima XX" Atbrīvošanas alejā, plāno būvēt norādītajā teritorijā veikalu "Depo". Veikala projektēšana jau esot sākta.

Priekšsēdētājs uzsvēra, ka pašvaldība visādi sekmēs būvniecību, jo pilsēta ir ieinteresēta, lai minētais veikals atsāktu savu darbu Rēzeknē.

Aģentūru LETA pašvaldībā informēja, ka izsoles rezultātā zemesgabalu Atbrīvošanas alejā 141 no pašvaldības iegādājās uzņēmums SIA "Fed Development". Īpašums tika pārdots par 913 000 eiro.

Vienlaikus, komentējot Bartaševiča pausto par uzņēmuma iecerēm būvēt "Depo" tieši Atbrīvošanas alejā, nevis Stacijas ielā, domes Komunikācijas nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs atzina, ka, saskaņā ar pašvaldībai pieejamo informāciju, lielveikals tiešām atradīsies citā vietā.

"Mēs gan nevaram pilnībā droši apgalvot, ka tā būs Atbrīvošanas aleja 141, tas ir jājautā pašam uzņēmējam," atzina Pozņakovs.

"Depo" un "Fed Development" komentārus aģentūrai LETA pagaidām nesniedza.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", "Fed Development" kapitālā 20% pieder Jūlijai Fedorenkovai, 40% - Sergejam Fedorenkovam, bet vēl 40% - SIA "New Bumani Invest", kas savukārt pilnībā pieder SIA "DMT Plus", kas ir arī vienīgais SIA "Depo DIY" īpašnieks.

"Fed Development" reģistrēts šā gada janvārī, un tā pamatkapitāls ir 3,9 miljoni eiro. Fedorenkovs ir vienīgais patiesais labuma guvējs uzņēmumā.

Nodegusī ēka pilnībā piederēja SIA "Romans F", kuras vienīgais īpašnieks ir Fedorenkovs.

Kā ziņots, būvniecības preču veikalā "Depo" Rēzeknē ugunsgrēks izcēlies 2020.gada 12.decembrī, un tas likvidēts pēc teju nedēļas. Valsts policija par ugunsgrēku sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 18.nodaļas -noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu.