Japānas vēstnieks pauž interesi par tiešo aviosatiksmi ar Latviju

© Reuters/Scanpix

Viena no Japānas vēstnieka Latvijā Jasuhiro Kavaguči prioritātēm ir tiešās aviosatiksmes starp Japānu un Latviju nodibināšana, izmantojot Rīgas lidostas kā starptautiska aviomezgla piedāvātās priekšrocības, pēc vēstnieka tikšanās ar Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietnieku Uldi Reimani informēja ministrijā.

Tikšanās laikā tika pārrunāta abu valstu līdzšinējā sadarbība transporta nozarē, kā arī atzīmēta interese par iespējām sadarboties nākotnē, tostarp Japānai iesaistoties dzelzceļa projekta "Rail Baltica" projekta attīstībā.

Sarunas laikā puses uzsvēra labo ilggadīgo abu valstu sadarbību un bija vienisprātis, ka abas valstis vieno kopīgi mērķi ekonomiskās sadarbības veicināšanā.

Vēstnieks aktualizēja jau esošo sekmīgo sadarbību, tai skaitā Japānas kompānijas "Mitsui&Co" investīcijas Latvijas transporta nozarē, kā arī Japānas gatavību iesaistīties "Rail Baltica" projektā, piedāvājot augsta līmeņa tehnoloģiskos risinājumus.

Savukārt Reimanis uzsvēra Latvijas vēlmi sadarboties Eirāzijas pārvadājumu attīstībā, kā arī aicināja vēstnieku tikties ar Latvijas ostu vadību, lai sekmētu Japānas investīciju piesaisti Latvijas transporta un loģistikas infrastruktūras attīstībai.

Tāpat Japānas vēstnieks Latvijas pusei prezentēja Japānas kandidatūru gaidāmajās Pasaules pasta savienības ģenerāldirektora velēšanas.