Mežos saglabājas augsta ugunsbīstamība

© f64.lv, Ziedonis Pumpurs

Saglabājoties lielākoties sausam laikam, līdz periodā līdz nākamās nedēļas vidum Latvijas  lielākajā daļā mežos turpināsies augsta ugunsbīstamība, bet vietām Vidzemē mežos tā būs ļoti augsta, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Šī iemesla dēļ izsludināts oranžais brīdinājums, kas būs spēkā līdz 28.jūlija vakaram.

Minētais brīdinājums nozīmē, ka iedzīvotājiem ir jābūt modriem un gataviem, ka apkārtnē mežos un krūmājos ir ļoti augsta ugunsbīstamība. Iedzīvotājiem jābūt sevišķi piesardzīgiem mežu un krūmāju tuvumā.

Nedrīkst kurināt ugunskurus un mest zemē izsmēķus. Tāpat ir nekavējoties jāreaģē uz jebkuru aizdegšanos, un aizdegšanās gadījumā uzreiz jāziņo glābšanas dienestam.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.