Vilnītis atcēlis Mūrniecei par dienesta auto lietošanu privātām vajadzībām piemēroto naudassodu

© skanpix

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis atcēlis iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei ("Vienotība") piemēroto 100 latu naudas sodu par dienesta automašīnas izmantošanu privātām vajadzībām, ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

LETA jau ziņoja, ka par valsts apmaksātā autotransporta izmantošanu Mūrniecei vislielākā uzmanība tika pievērsta janvārī. Pēc Neatkarīgās policistu arodbiedrības (NPA) novērojumiem, ar ministres darba vajadzībām paredzēto transportlīdzekli uz skolu tika vesti viņas bērni.

Pabeidzot pārbaudi par Mūrnieces dienesta automašīnas izmantošanu privātām vajadzībām, KNAB ministrei piemēroja 100 latu naudassodu.

Kā aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, "KNAB kompetences ietvaros tika veikta pārbaude, kuras rezultātā par likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteikto aizliegumu neievērošanu amatpersona ir saukta pie administratīvās atbildības".

Kā pastāstīja Mūrniece, viņai piemērots 100 latu naudassods. Ministre izmantoja savas likumā paredzētās tiesības un šo lēmumu apstrīdēja KNAB priekšniekam.

Svarīgākais