Teju visā Latvijā saglabājas augsta ugunsbīstamība

© f64.lv, Ziedonis Pumpurs

Teju visā Latvijā saglabājoties augstai ugunsbīstamībai, izsludināts oranžais brīdinājums, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

No šodienas līdz 23.jūlijam daudzviet Latvijas centrālajos un austrumu rajonos mežos saglabāsies augsta, bet vietām Vidzemes ziemeļos ļoti augsta ugunsbīstamība.

Minētais brīdinājums nozīmē, ka iedzīvotājiem jābūt modriem un gataviem tam, ka apkārtnē mežos un krūmājos ir ļoti augsta ugunsbīstamība.

Iedzīvotājiem jābūt sevišķi piesardzīgiem mežu un krūmāju tuvumā. Nedrīkst kurināt ugunskurus un mest zemē izsmēķus. Tāpat nekavējoties jāreaģē uz jebkuru aizdegšanos, ziņojot glābšanas dienestam.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.