SVF sola, ka budžeta samazinājums nebūs tik liels, kā iepriekš domāts

Nepieciešamais nākamā gada budžeta konsolidācijas apmērs būs mazāks, nekā iepriekš runāts, šodien žurnālistiem pēc tikšanās ar Latvijas pārstāvjiem sacīja Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvis Marks Grifits.

Konkrētus skaitļus viņš nenosauca, taču atzina, ka tas būšot būtiski mazāks nekā 400 miljoni latu. Valdības un aizdevēju pārstāvjiem vēl esot jāstrādā pie tehniskām detaļām.

Pēc Ministru prezidenta Valda Dombrovska ("Vienotība") teiktā, vēl ir paredzētas tikšanās ekspertu līmenī un, iespējams, rīt notiks vēl viens sarunu raunds. Arī Dombrovskis norādīja, ka vēl ir jāizdiskutē daudz tehnisku lietu.

Par konkrētiem konsolidācijas pasākumiem neesot runāts.

Grifits atzinīgi novērtēja Latvijas ekonomikas sniegumu, taču piebilda, ka vēl ir daudz darāmā, lai sasniegtu budžeta deficītu 3% apmērā, kas nepieciešams eiro ieviešanai.

Jau ziņots, ka iekšzemes kopprodukts (IKP) nākamgad pieaugs par 3,3%, savukārt inflācija būs 1,1%, - ar šādām Finanšu ministrijas (FM) prognozēm šodien, turpinot darbu pie nākamā gada valsts budžeta sagatavošanas, iepazinās valdība.

Ņemot vērā trešā ceturkšņa IKP datus, koriģēta arī šī gada prognoze. Tagad tiek paredzēts, ka samazinājums būs nevis par 1%, bet par 0,4%.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais