Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Piešķir 1,7 miljonus eiro Rīgas skolu darbinieku motivēšanai vakcinēties pret Covid-19

© Dmitrijs Suļžics/F64

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja šodien nolēma piešķirt 1 725 000 eiro no Rezerves fonda izglītības iestāžu darbinieku motivēšanai vakcinēties pret Covid-19.

Finansiālais atbalsts tiks sniegts Rīgas pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēm, kurās vakcinēto un Covid-19 izslimojušo personu skaits būs ne mazāks kā 80% no visiem iestādes darbiniekiem.

Izglītības iestādes varēs saņemt 5000 eiro, 7500 eiro vai 10 000 eiro atkarībā no kopējā iestādes darbinieku skaita.

Minēto finansējumu skolas varēs izmantot pēc saviem ieskatiem - gan tehniskā nodrošinājuma atjaunošanai, gan remontdarbiem, turklāt šos līdzekļus varēs izmaksāt arī skolu darbiniekiem prēmijās.

Par šo jautājumu izvērtās plašas debates. Deputāti pauda viedokli par to, kā mudināt skolotājus un skolu darbiniekus. Piemēram Miroslavs Mitrofanovs (LKS) aicināja rīkot plašu kampaņu, kurā skolu darbinieki tiktu mudināti vakcinēties.

Savukārt Anna Vladova ("Saskaņa") pauda bažas, ka Saeimai, pieņemot lēmumu par obligātu darbinieku vakcinēšanu, skolas var zaudēt gan skolotājus, gan darbiniekus. Jau pašlaik skolās esot daudz vakanču, taču, iespējams, būs darbinieki, kuri nevēlēsies vakcinēties un tādēļ būs spiesti pamest darbu.

Viņa mudināja jau pašlaik domāt par to, kā rīkoties, lai nākotnes vakances aizpildītu un novērstu būtiskus sarežģījumus.