Ūdens temperatūra Jūrmalā svārstās ap +20 grādiem

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Piektdien plkst.10 ūdens temperatūra Jūrmalas peldvietās bija no +19 grādiem Bulduros līdz +21 grādam Dzintaros, Majoros un Dubultos, liecina pašvaldības publicētie dati.

Ceturtdienas vakarā ūdens temperatūra bija pakāpusies līdz +23 grādiem.

Arī Rīgas peldvietās Vakarbuļļos, Daugavgrīvā un Vecāķos ūdens temperatūra piektdienas rītā bija aptuveni +20 grādu.

Ūdens temperatūra Daugavā sasniedza +22 grādus Rumbulā, kā arī +24 grādus Lucavsalā un Ķīpsalā, savukārt Ķīšezera un Bābelītes peldvietās - attiecīgi +27 un +28 grādus.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem ūdens temperatūra Rīgas līcī pie Daugavgrīvas pakāpusies līdz +16 grādiem, Skultes ostā - līdz +14 grādiem. Kurzemes un Ziemeļvidzemes piekrastē ūdens temperatūra piektdienas priekšpusdienā ir +21..+25 grādi.

Ūdens temperatūra lielākajā daļā upju un ezeru +24..+28 grādi. Vietās, kur ieplūst avoti, ūdens temperatūra svārstās ap +20 grādiem.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais