Avārijās Latvijā cietuši 24 cilvēki, trešdaļa no tiem - velosipēdisti

© Ģirts Ozoliņš/F64

Vakar Latvijā reģistrēti 115 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 24 cilvēki, astoņi no kuriem bija velosipēdisti.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policija, ceturtdien 16 cietušie reģistrēti avārijās Rīgā un tās apkārtnē, pieci - Kurzemē, bet pa vienam - Vidzemē, Zemgalē un Latgalē. Divi no cietušajiem bija gājēji, bet astoņi - velosipēdisti, vairums no kuriem iekļuva negadījumos galvaspilsētā.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi deviņus autovadītājus: pa trim - Kurzemē un Rīgas reģionā, divus - Latgalē, bet vienu - Vidzemē.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 224 protokoli: Rīgas reģionā sodīti 46 autovadītāji, Vidzemē - 71, Zemgalē - 50, Kurzemē - 37, bet Latgalē - 20 autovadītāji. Zemgalē un Rīgā kopumā seši autovadītāji sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 471 protokolu par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.