Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem plāno piešķirt 173 562 eiro vēlēšanām Varakļānu novadā

© Dmitrijs Šuļžics/F64

Valdība rīt, 14.jūlijā, plāno lemt par 173 562 eiro piešķiršanu pašvaldību vēlēšanām Varakļānu un Rēzeknes novadā, liecina valdības darba kārtība.

Valdība plāno uzdot Finanšu ministrijai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu, kas nepārsniedz 173 562 eiro, lai nodrošinātu šā gada 11.septembra Varakļānu un Rēzeknes novada domes vēlēšanas.

Centrālajai vēlēšanu komisijai plānotais finansējumu nedrīkst pārsniegt - 123 420 eiro apmērā, savukārt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei - 50 142 eiro.

Kā vēstīts, lai izpildītu Satversmes tiesas spriedumu, ar kuru tika noteikts, ka Varakļānu novada pievienošana Rēzeknes novadam neatbilst Satversmei, 1.jūnijā Saeima pieņēma grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā un Varakļānu novada un Rēzeknes novada vēlēšanu likumā, nodalot abus novadus un paredzot, ka vēlēšanas šajos novados tiks rīkotas 11.septembrī.

Šajos vēlēšanu apgabalos no jauna notiks kandidātu sarakstu iesniegšana un citi vēlēšanu norises procesi.

Priekšvēlēšanu aģitācijas periods ilgs no vēlēšanu izsludināšanas dienas līdz vēlēšanu dienai.

Tiesības piedalīties pašvaldību vēlēšanās būs Latvijas un Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem no 18 gadu vecuma, kuri reģistrēti dzīvesvietā attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā vismaz 90 dienas pirms vēlēšanu dienas vai kuriem attiecīgajā pašvaldībā pieder nekustamais īpašums un reģistrējās balsošanai šajā vēlēšanu apgabalā.