Sieviete Latgalē nodur vīrieti

© Ģirts Ozoliņš/F64

2021.gada 9.jūlijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa likumsargi saņēma izsaukumu uz ģimenes konfliktu. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts smagi ievainots vīrietis, kurš notikuma vietā mira. Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess un aizturēta iespējamā vainīgā persona.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa likumsargi saņēma izsaukumu uz kādu ģimenes konfliktu Rēzeknē. Ierodoties notikuma vietā tika sastapta 1980.gadā dzimusi sieviete, kura atradās stiprā alkohola reibuma stāvoklī.

Veicot dzīvesvietas apskati tika konstatēts, ka tajā atrodas 1961.gadā dzimis vīrietis, kuram bija vairākas grieztas brūces galvā un krūšu kurvja rajonā. Nekavējoties tika izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, taču, diemžēl, mediķiem neizdevās glābt vīrieša dzīvību.

Veicot pirmreizējās izmeklēšanas darbības, tika noskaidrots, ka kopīgas alkohola lietošanas laikā starp iepriekš minēto sievieti un bojā gājušo vīrieti bija izcēlies konflikts, kura laikā sieviete veica nāvējošos miesas bojājumus.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu. 1980.gadā dzimušajai sievietei draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 12. nodaļas par nonāvēšanu.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais