Vilciena vagonā atrod nelegāli ievestus tabakas izstrādājumus

2021.gada 11.jūlijā, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas likumsargi sadarbībā ar Valsts policijas Latgales reģion pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbiniekiem, realizējot operatīvo informāciju, izņēma tabakas izstrādājumus bez Latvijas akcīzes markām. Tāpat tika aizturētas arī aizdomās turamās personas. Par šo faktu uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

2021.gada 11.jūlijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonām, operatīvo pasākumu laikā Ludzā, konstatēja, ka vilciena sastāvā no Krievijas federācijas tika ievesti tabakas izstrādājumi. Kopā tika izņemti 39 800 tūkstoši cigarešu “Camel” ar Krievijas federācijas akcīzes markām.

Valsts policija

Notikuma vietā, Kriminālprocesa likuma 264.panta kārtībā, tika aizturētas divas personas - 1973. gadā un 1994.gadā dzimuši Krievijas federācijas pilsoņi.

Par doto faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta 2.daļas par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā vai izvešanu no tās, apejot muitas kontroli vai noslēpjot tās no šādas kontroles, vai nedeklarējot, vai izmantojot viltotus muitas vai citus dokumentus, vai citādā nelikumīgā veidā (kontrabanda), ja tā izdarīta ievērojamā apmērā un ja, to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Svarīgākais