Limbažu novadā vīrietis nodur savu brāli

Piektdien, 9.jūlijā, īsi pirms pusnakts Limbažu novadā kādās mājās strīda karstumā vecākais brālis nodūra savu jaunāko brāli. Policisti aizturēja 1962. gadā dzimušu vīrieti, pret kuru šobrīd ir uzsākts kriminālprocess par slepkavību. Tiesa viņam piemērojusi apcietinājumu.

Aizvadītajā piektdienā, 9.jūlijā, ap pulksten 23:55 Valsts policija saņēma informāciju, ka Limbažu novadā kādā īpašumā atrasts 1965. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - diviem naža dūrieniem sirds apvidū.

Ierodoties notikuma vietā, policija aizturēja 1962. gadā dzimušu vīrieti, mirušā vīrieša brāli. Policijā uzsākts kriminālprocess par slepkavību.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka starp brāļiem izcēlies ģimenes konflikts, kura laikā 1962. gadā dzimušai vīrietis paņēmis nazi un divas reizes iedūris brālim. Tā rezultātā 1965. gadā dzimušai vīrietis miris notikuma vietā. Jāpiebilst, ka aizturētais vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā gan par velosipēda vadīšanu alkohola reibumā, gan par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā.

Par šādu noziegumu aizturētajam var draudēt sods - mūža ieslodzījums, brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem. Vakar, 11.jūlijā, tiesa aizturētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.