Dundagā līdz gada beigām pārbūvēs Pils ielas tiltu

© Aivars Ķesteris/F64

Dundagā līdz gada beigām tiks pārbūvēts Pils ielas tilts, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldībā.

Pašvaldība Valsts kasē tilta pārbūvei aizņemsies 312 464 eiro.

Aizņēmuma atmaksas termiņš no aizdevuma līguma noslēgšanas dienas būs 20 gadi, pamatsummas atmaksu sākot ar 2022.gada jūliju.

Pašvaldības lēmumu ņemt aizņēmumu Valsts kasē šī investīciju projekta īstenošanai atbalstīja Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padome, pamatojoties uz Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas (VARAM) atzinumā sniegto informāciju un izvērtējot bijušā Dundagas novada pašvaldības finansiālās iespējas.

Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu Dundagas novada pašvaldības tiesību un saistību pārņēmēja ir jaunizveidotā Talsu novada pašvaldība.

Kā norādīja pašvaldībā, tilts pāri Dundagas dīķim nodrošina nepārtrauktu transporta un gājēju kustību. Jau 2016.gadā tika veikts tilta tehniskais apsekojums, pārbaudot un novērtējot galvenās konstrukcijas un apzinot bojājumus, kas varētu ietekmēt tilta drošību. Ņemot vērā atzinumā norādītos rekomendētos pasākumus un jau iepriekš likvidētos tilta defektus, Dundagas novada pašvaldība pagājušā gada 19.novembrī noslēdza līgumu ar SIA "BT projekts" par tilta pārbūves būvprojekta izstrādi par 12 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Būvprojektā tika iekļauts risinājums esošās brauktuves konstrukcijas nojaukšanai un jaunas izbūvei, paredzēta gājēju ietve, kas piestiprināta pie tilta laiduma, līdz ar to cilvēki varēs justies daudz drošāk, šķērsojot tiltu. Tiltam tiek paredzēts dekoratīvais apgaismojums.