Otrdien kļūs par grādu karstāks, vietām gaidāms pērkona negaiss

© Kaspars Krafts/F64

Otrdien gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies līdz +30..+34 grādiem, nedaudz zemāka temperatūra saglabāsies vietām piekrastē, prognozē sinoptiķi.

Dažviet īslaicīgi līs un dārdēs pērkons. Pēcpusdienā un vakarā daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, vietām - pērkona negaiss ar ļoti stipru lietu un brāzmainu vēju, iespējama arī vētra un krusa.

Pārsvarā pūtīs lēns austrumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu būs +17..+23 grādi.

Rīgā tuvākajā diennaktī iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, vējš galvenokārt lēni pūtīs no austrumiem. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +21..+23 grādiem, dienā termometra stabiņš ēnā sasniegs +32 grādus.

Jau ziņots, ka līdz piektdienai, 16.jūlijam, visā valstī būs spēkā sinoptiķu izplatītais sarkanais - augstākās kategorijas - brīdinājums par ekstremāli stipru karstumu.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais