"Swedbank" klientiem tagad inovatīva iespēja apstiprināt pirkumu internetā

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

"Swedbank" ieviesusi iespēju pirkumus internetā apstiprināt ar pirksta nospiedumu vai sejas attēlu, aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

"Iepērkoties ar karti internetā, papildu drošībai klienti tiek novirzīti uz internetbanku, kur nepieciešams apstiprināt pirkumu ar izvēlētajiem autentifikācijas līdzekļiem. Tagad starp šiem līdzekļiem ir arī biometrija jeb viedierīcē izmantojamais pirksta nospiedums vai sejas attēls," atzīmēja "Swedbank" Karšu atbalsta daļas vadītāja Liene Gasiņa.

Viņa arī norādīja, ka ar pirkuma papildu apstiprināšanu tiek nodrošināta divkāršā verifikācija un novērsta kartes datu neatļauta izmantošana.

Lai izmantotu "Swedbank" karti pirkumiem internetā, klientam vispirms internetbankā vai mobilajā lietotnē ir jāaktivizē iespēja veikt pirkumus internetā ar šo karti. Pēc tam, veicot pirkumu internetā, maksājuma apstiprināšanai klientam tiek piedāvāts tāds apstiprināšanas veids, kas ir izmantots kā pēdējais, piemēram, ja klients, pēdējo reizi autorizējoties "Swedbank" lietotnē, izmantoja biometriju, tā tiks automātiski piedāvāta kā tiešsaistes pirkuma apstiprināšanas metode. Taču klients var izvēlēties arī otru metodi, ja attiecīgajā brīdī nevēlas vai nevar izmantot iepriekš lietoto.

Pēc bankā vēstītā, patlaban Latvijā biometriju izmanto vairāk nekā 220 000 "Swedbank" klientu.

Vienlaikus bankā atgādināja pirms pirkuma vienmēr pārliecināties par izvēlētā internetveikala uzticamību, sargāt kartes datus, kā arī nekad neapstiprināt ar "Smart-ID" vai biometriju darbības, kuras klients pats nav iniciējis. Ja ir radušās aizdomas, ka maksājumu kartes dati varētu būt kļuvuši zināmi trešajām personām, karti nepieciešams bloķēt un pieteikt kartes aizstāšanu. Ja karti pirkumiem internetā tiek izmantota reti, ir iespēja karti pirkumiem internetā aktivizēt tikai uz laiku, lai veiktu konkrēto pirkumu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais