Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

AT atstāj prokremlisko motociklistu kluba pārstāvi Lakatošu "melnajā sarakstā"

© Zumapress/Scanpix

Augstākas tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments lēma noraidīt bijušā prokremliskā motociklistu kluba "Nakts vilki" pārstāvja Igora Lakatoša pieteikumu un atstāja spēkā iekšlietu ministra lēmumu par viņa iekļaušanu "melnajā sarakstā" jeb personas iekļaušanu to ārzemnieku sarakstā, kuriem ieceļošana Latvijā ir aizliegta.

AT atzina, ka iekšlietu ministra lēmums ir tiesisks un pamatots, kā arī pieteicējam piemērotais ieceļošanas aizliegums un no tā izrietošais tiesību ierobežojums ir samērīgs.

AT spriedumā atzina, ka iekšlietu ministra lēmums atbilst tiesību normām un nav uzskatāms par patvaļīgu. Lēmums atstāt spēkā sākotnējā lēmumā Lakatošam noteikto ieceļošanas aizliegumu ir pamatots ar izlūkošanas un pretizlūkošanas ceļā iegūtu informāciju un ir attaisnojams ar nacionālās drošības aizsardzības interesēm.

Drošības iestādes ir norādījušas uz apstākļiem, kādēļ konkrētajā gadījumā šāds ierobežojums bija objektīvi nepieciešams sākotnējā lēmuma pieņemšanas brīdī, kā arī pamatojušas, ka ieceļošanas ierobežojumu nepieciešams saglabāt arī šobrīd.

Jau vēstīts, ka Lakatošu 2016.gada 6.aprīlī toreizējais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) iekļāva to ārzemnieku sarakstā, kuriem ieceļošana Latvijā aizliegta. Ministrs savu lēmumu pieņēma, pamatojoties uz Valsts drošības dienesta atzinumu.

Motociklistu kluba "Nakts vilki" pārstāvji bija pazīstami ar to, ka iepriekš rīkojuši pretrunīgi vērtēto braucienu "Maskava-Berlīne" par godu tā dēvētajai Uzvaras dienai.

Kā liecina portālā "Firmas.lv" informācija, Lakatošs bija biedrības "Night Wolves MC Latvia" amatpersona. Minētā biedrība dibināta 2002.gadā, bet līdz 2004.gadam organizācija bija pazīstama kā motoklubs "Nakts vilki". Lakatošs kā biedrības amatpersona bija laikā no 2013. līdz 2016.gadam.

2017.gada sākumā organizācija likvidēta.