Latvijas ārējo robežu plāno stiprināt ar moderniem sensoriem

© Ģirts Ozoliņš/F64

Piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus, Latvijas ārējo robežu ir plānots stiprināt ar moderniem sensoriem, pavēstīja AM.

Valdība šodien slēgtajā sēdes daļā uzklausīja AM ziņojumu par Latvijas ārējās robežas stiprināšanas risinājuma izvērtējumu un turpmāko rīcību.

AM norādīja, ka ārējās robežas uzraudzība ir būtiska valsts drošības nodrošināšanā, tāpēc ministrija atbalsta ārējās robežas stiprināšanu, pilnveidojot apsardzības iespējas.

Minētais ziņojums aplūko iespēju aprīkot Latvijas ārējo robežu ar vienotām sensoru sistēmām.

Patlaban plānots sākt projekta pirmo kārtu. Pēc pirmās kārtas īstenošanas būs iespējams izvērtēt tā darbību un rezultātus, lai lemtu par pārējās ārējās robežas aprīkošanu ar līdzīgu risinājumu.

Konkrētu projekta summu patlaban AM neatklāja.

Ziņojums un kopumā robežas aprīkošanas projekts tapis, sadarbojoties AM, Iekšlietu ministrijai, Satiksmes ministrijai, Valsts robežsardzei un Latvijas valsts radio un televīzijas centram.

Latvijā

IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca. 5 miljoni iztērēti, bet kļūdas prognozēs neatzīst. Ja pirms olimpiskā turnīra IZM un LBS solīja naudu budžetam, šobrīd atrunājas ar emocijām un patriotismu. Olimpisko atlasi ar pustukšajām tribīnēm un naudas izlietošanas lietderību neviens nevērtēs, vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Svarīgākais