No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 530 868 eiro piešķirti RTA fakultātes ēkas remontdarbiem

© Kaspars Krafts/F64

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirti 530 868 eiro pārskaitīšanai Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijai (RTA) Inženieru fakultātes ēkas remontdarbiem.

Otrdien Ministru kabinets atbalstīja IZM pieprasījumu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt 530 868 eiro RTA Inženieru fakultātes ēkas remontdarbiem, lai Covid-19 krīzes seku pārvarēšanas un ekonomikas atlabšanas pasākumu laikā veiktu investīcijas pētniecības infrastruktūrā.

IZM informēja, ka RTA Inženieru fakultātes ēka tika nodota ekspluatācijā 2014.gada 6.maijā, un būvdarbu kopējās izmaksas ir 6 512 377 eiro, kas bija Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projekts. Savukārt būvdarbu garantijas termiņš beidzās 2019.gada 6.maijā.

Pēc ministrijas paustā, Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB), apsekojot ēku, norādīja uz būtiskām problēmām ar ēkas tehnisko stāvokli un šī gada 17.februārī izsniedza atzinumu par būves ekspluatācijas pārbaudi, norādot - lai novērstu lietošanas bīstamību, nepieciešams veikt atdalījušos plākšņu nostiprināšanu. Līdz brīdim, kad tiek novērstas minētās neatbilstības, augstskolai nepieciešams veikt kritisko zonu norobežošanu un brīdinājumu izvietošanu.

Kā norādīja IZM, fasādes remontdarbu atlikšana īsā laikā var radīt papildu drošības riskus ēkas ekspluatācijā - ne tikai fasādes plākšņu krišanas risku, bet arī paaugstinātas ugunsbīstamības risku, savukārt jumta remonta atlikšana rada laboratoriju telpu applūšanas risku.

Kopumā IZM augstas gatavības projektiem pieprasījusi līdzekļus 28 482 428 eiro apmērā.

Svarīgākais