Plāno rīkot naudas balvu izlozes vakcinācijas pret Covid-19 veicināšanai

© Aivars Ķesteris/F64

Valdības koalīcijas partijas ir paudušas atbalstu iecerei organizēt naudas balvu izlozes pret Covid-19 vakcinētajiem iedzīvotājiem, lai tādējādi motivētu cilvēkus potēties, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

"Loterijas jeb sabiedrības motivācijas programmas ar spēles elementiem un pozitīvu motivāciju tiek īstenotas daudzviet pasaulē, līdz ar to šeit mēs vadāmies pēc starptautiskas prakses, lai sasniegtu galveno mērķi," argumentēja politiķis.

Ministrs stāstīja, ka izlozi iecerēts veidot no augusta, un tā tiks rīkota gan ik nedēļu un ik mēnesi, gan arī ilgākā termiņā ar vienu galveno naudas balvu potenciāli līdz pat 100 000 eiro apmērā.

"Mēs uzskatām, ka ik nedēļas izlozē jābūt daudzām iespējām laimēt. Piemēram, lai ir daudzas iespējas cilvēkiem saņemt balvas no 100 eiro. Šīs iknedēļas balvas, mūsuprāt, būtu nepieciešams vairākas amplitūdā no 100 eiro līdz dažiem tūkstošiem eiro," skaidroja Pavļuts, piebilstot, ka izlozēs varēs piedalīties arī tie, kuri vakcinējušies pēdējā pusgada laikā.

Tāpat politiķis atklāja, ka šādu projekta īstenošanai, visticamāk, būs nepieciešams izstrādāt jaunu normatīvo aktu, potenciāli pat likumu par vakcinācijas izložu veikšanu.

Jau ziņots, ka uz otrdienas valdības sēdi tiek gatavoti vairāki priekšlikumi cilvēku motivēšanai vakcinēties.

Latvijā

99 procenti pasaules datu tiek pārraidīti, izmantojot globālo zemūdens kabeļu tīklu. Katru dienu, izmantojot kabeļu tīklus, tiek veikti finanšu darījumi aptuveni 10 triljonu dolāru apmērā. Tie ir NATO dati. Kritiskā zemūdens infrastruktūra ietver arī elektriskos kabeļus, kā arī cauruļvadus, pa kuriem piegādā naftu un gāzi. Ņemot vērā kabeļu tīklu milzīgo nozīmīgumu, kā arī citas kritiskās infrastruktūras apdraudējumu, Krievija plāno sabotāžas un kiberuzbrukumus, kas var izraisīt katastrofālas sekas. Vai Latvija tam visam gatavojas? To skaidro Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns.

Svarīgākais