Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Līdz oktobrim Latvijas reģionos rīko "Mājas kafejnīcu dienas"

© Ģirts Ozoliņš/F64

Šogad no jūlija līdz oktobrim dažādās vietās Latvijā notiks "Mājas kafejnīcu dienas", kuru laikā būs iespēja apceļot Latviju, baudot īpašus ēdienus, ko gatavojuši lauku saimnieki, pavēstīja Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

Viņa skaidroja, ka "Mājas kafejnīcu dienas" ir iespēja lauku apceļotājiem garšīgi paēst, ļaujoties saimnieku viesmīlībai, iepazīstot jaunas garšas baudas vai jūtoties "kā pie vecmāmiņas laukos".

Savas durvis ikvienam apmeklētājam vērs gan esoši ēdināšanas uzņēmumi, gan saimniecības un vietējie iedzīvotāji, kas ikdienā nenodarbojas ar ēdināšanu vai viesu uzņemšanu, bet īpaši šajās dienās atver savas sētas vārtus, lai cienātu viesus ar sava novada vai ģimenes īpašajiem ēdieniem. "Mājas kafejnīcu dienās" neizpaliks arī dažādas kultūras programmas: rokdarbi, spēles, nelieli koncerti, danči, priekšnesumi un citas aktivitātes.

"Mājas kafejnīcu dienas" notiek 32 apvidos visā Latvijā - no Kuldīgas novada un Leišmalītes Kurzemē līdz Piebalgai un Latgalei. Visa informācija par vietām, dalībniekiem un ēdienkartēm katrā mājas kafejnīcā atrodama mājaslapā "majaskafejnicas.lv", kur izvietota arī karte ar "Mājas kafejnīcu dienām" noteiktos reģionos un datumos. Mājas lapa tiek pastāvīgi papildināta ar jaunu dalībnieku informāciju.

Pirmās "Mājas kafejnīcu dienas" notiks Kuldīgas novadā 10. un11.jūlijā, bet pēdējās tiks aizvadītas oktobra sākumā Ogres novadā un vairākās vietās Kurzemē un tās tuvumā.

Pirms vietas apmeklējuma iedzīvotāji aicināti to pieteikt iepriekš.

"Mājas kafejnīcu dienas" organizē "Lauku ceļotājs" un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Asociācija "Lauku ceļotāja" dibināta 1993.gadā, un tā biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.

"Lauku ceļotāja" mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. "Lauku ceļotājs" pārstāv biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma.