Slepkavības mēģinājums Lūznavas pagastā: aizturētas trīs personas

2021.gada 24. jūnija naktī, ap pulksten 04:07, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirknis saņēma informāciju par divām ievainotām personām , kuras ar vairākām šautām brūcēm tika nogādātas tuvākajā medicīnas iestādē. Saistībā ar notikušo nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess un aizturētas iespējamās vainīgās personas.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa likumsargi saņēma informāciju, ka, no Lūznavas pagastā esošās pludmales, uz medicīnas iestādi ir nogādāti 1985.gadā un 1988.gadā dzimuši vīrieši, kuriem mediķi konstatēja vairākas šautas brūces kājās un galvā.

Saistībā ar notikušo nekavējoties tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Valsts policija

Veicot plašas operatīvās un izmeklēšanas darbības, Valsts policijas Latgales reģiona Kriminālpolicijas Rēzeknes reģionālās nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Rēzeknes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas likumsargiem, pagājušās nedēļas nogalē, noskaidroja un aizturēja iespējamās vainīgās personas - 1982.gadā, 1975.gadā un 1971.gadā dzimušus vīriešus, kuri, lai izvairītos no aizturēšanas, mērķtiecīgi slēpās.

Policija noskaidroja, ka visas aizturētie vīrieši ir organizēta noziedzīga grupējuma dalībnieki, kuri iepriekš jau bija nonākuši policijas redzes lokā.

Operatīvo izmeklēšanas darbību rezultātā, pie personām tika atrasti un izņemti dažādi nereģistrēti šaujamieroči, kā piemēram, medību bises un kaujas pistole .Tāpat tika izņemta arī dažādu veidu un kalibru munīcija, kā arī vairākas būtiskas ieroču sastāvdaļas.

Tika noskaidrots, ka personas pie sevis uzglabā narkotiskās un psihotropās vielas. Tika izņemta marihuāna, amfetamīns un psihotropo vielu saturošas tabletes.

Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu - nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Valsts policija

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu un skaidro personu saistību arī ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Ar Rēzeknes tiesas lēmumu divām aizturētajām personai ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Vienai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par doto faktu personām draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 118.panta 2.punktu, ņemot vērā Krimināllikuma 15.panta 4. daļu.