Covid-19: Latvijā atklāti 22 jauni inficēšanās gadījumi

© AFP/Scanpix/Leta

Svētdien Latvijā veikti 3456 Covid-19 izmeklējumi. Reģistrēti 22 jauni inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu, informē Slimību profilakses un kontroles centrs.

Svētdien Latvijā nav reģistrēts neviens Covid-19 izraisīts nāves gadījums.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem ir 0.6%.

Saslimstības ar Covid-19 divu nedēļu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā pēdējās diennakts laikā nokrities no 43,4 līdz 42,4.

Latvijā līdz šim ar Covid-19 kopumā ir saslimuši 137 653 cilvēki. Pēdējo 14 dienu laikā Latvijā konstatēti 803 inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, bet pārējie tiek uzskatīti par slimību jau pārslimojušiem.

Kopumā Latvijā miruši 2528 ar šo slimību sasirgušie.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais