Ūdens temperatūra Rīgas līcī svārstās desmit grādu robežās

© f64.lv, Kaspars Krafts

Austrumu, dienvidaustrumu vēja dēļ ūdens temperatūra vietām Rīgas līča piekrastē noslīdējusi zem +14 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Skultes ostā, Saulkrastu apkaimē, ūdens temperatūra pēdējās divās diennaktīs svārstījusies +13..+16 grādu robežās un pirmdien plkst.9 bija +13,5 grādi.

Arī Rojas ostā ūdens temperatūra pēdējā diennaktī pazeminājusies no +22 līdz +13,5 grādiem.

Savukārt Kolkā un Mērsragā pirmdienas rītā saglabājas aptuveni +24 grādus silts ūdens. Ventspils ostā ūdens temperatūra ir nepilni +19 grādi.

Saskaņā ar pašvaldību ziņoto Rīgas peldvietās Vecāķos un Vakarbuļļos ūdens temperatūra svārstās ap +20 grādiem. Svētdien Jūrmalas peldvietās ūdens temperatūra visas dienas garumā bija +21..+22 grādi, arī Liepājas pludmalē svētdienas rītā bija +22 grādus silts ūdens.

Lielākajā daļā upju un ezeru ūdens temperatūra pirmdienas rītā ir +21..+25 grādi, Bābelītes ezerā +26 grādi. Dažās mazākās un straujākās upēs, kā arī noēnotās upēs un vietās, kur ieplūst avoti, ūdens temperatūra ir +16..+20 grādi.

Šonedēļ, laikam kļūstot karstākam, paaugstināsies ūdens temperatūra upēs un ezeros. Vējš bieži pūtīs no dienvidiem, dienvidaustrumiem, tādēļ ūdens temperatūra jūrā Latvijas piekrastē var strauji mainīties.

Svarīgākais