Rīgas Austrumu slimnīcā atjauno Neiroloģijas dienas stacionāra pakalpojumus

© Dmitrijs Suļžics/F64

Lai radītu iespēju ekonomiski un sociāli aktīviem cilvēkiem agrīni (laikus) novērst dažādas veselības problēmas, diagnosticējot un tīlītēji arī uzsākot ārstēšanu, taču - joprojām turpinot darba gaitas, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā “Gaiļezers” no šī gada 28.jūnija ir atjaunoti veselības aprūpes pakalpojumi Neiroloģijas dienas stacionārā.

Ilze Pučkure, Ārstniecības direktore: “Neiroloģijas dienas stacionāra priekšrocība - maksimāli īsā laikā izvērtēt saslimšanas aspektus un ātri, teju - vienlaicīgi uzsākt adekvātu ārstēšanu, kas pieļauj arī nepārtraukt darbu vai ikdienas aktivitātes.”

Profesors Guntis Karelis, Neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikas vadītājs: „Covid-19 pandēmija lielai daļai cilvēku ir radījusi apjukumu, neziņu un ilgstošu psihoemocionālo stresu. Ierobežotas medicīniskās palīdzības iespējas, finansiālās situācijas pasliktināšanās, mācību procesa norise ģimenēs ar skolas vecuma bērniem un citi iemesli, diemžēl, veicinājuši dažādas intensitātes -sekundāras nervu sistēmas saslimšanas: izdegšanas sindromu, depresiju, trauksmes epizodes. Atceļot ārkārtas situāciju un uzsākot ekonomikas atveseļošanās procesu, ir jārada iespējas ekonomiski un sociāli aktīviem cilvēkiem ātrāk tikt galā ar pandēmijas laika veselības problēmām. Dienas stacionāra pakalpojumi ir šāds risinājums.”

Rūta Ozoliņa, Neiroloģijas dienas stacionāra nodaļas vadītāja: “Dienas stacionāra ārstniecības pakalpojumu modelis ir labs un arī pieprasīts risinājums tiem cilvēkiem, kuri vēlas visus nepieciešamos veselības aprūpes pakalpojumus saņemt iespējami īsā laikā un joprojām - veicot neatliekamus darba pienākumus. Tāpat kā iepriekš, Neiroloģijas dienas stacionārā varēs saņemt ātru un kvalitatīvu ārstēšanu - diagnostisko izmeklēšanu, dažādu specializāciju augsti kvalificētu un pieredzējušu ārstu konsultācijas, atsevišķos gadījumos - arī ārstu konsilija slēdzienu, kā arī dažādas medicīniskās manipulācijas un procedūras.”

Neiroloģijas dienas stacionārā aicināti ārstēties cilvēki:

  • ar dažādas izcelsmes un lokalizācijas sāpēm - galvassāpēm, muguras sāpēm, muskuļu un locītavu sāpēm, nervu (iekaisumu) sāpēm;
  • ar līdzsvara traucējumiem, reiboni, koordinācijas traucējumiem;
  • ar veģetatīvās nervu sistēmas darbības traucējumiem, piemēram, sirdsklauvēm, elpas trūkumu, svīšanu, drebuļiem, asinsspiediena svārstībām;
  • ar dažādiem kustību traucējumiem;
  • ar jušanas traucējumiem kā, piemēram, tirpšanu rokās un kājās;
  • ar atmiņas, uztveres, koncentrēšanās un miega traucējumiem.
  • uzturošai terapijai hronisku neiroloģisku saslimšanu gadījumā.

Ārstējoties Neiroloģijas dienas stacionārā, pacientiem būs iespēja saņemt dažādu specializāciju ārstu konsultācijas, piemēram, endokrinologa, gastroenterologa, terapeita, ķirurga, neiroķirurga, angioķirurga, ginekologa, urologa, okulista, LOR, psihiatra un citu speciālistu konsultācijas. Savukārt neskaidru, sarežģītu slimību gadījumos - lūgt augsti kvalificētu neiroloģijas speciālistu konsultācijas.

Tāpat Neiroloģijas dienas stacionārā, pacientiem būs iespēja veikt dažādus nepieciešamos diagnostiskos izmeklējumus, piemēram, magnētisko rezonansi, datortomogrāfiju, asinsvadu ultrasonoskopisko izmeklēšanu, elektroencefalogrāfiju, elektromiogrāfiju, ehokardiogrāfiju, veloergometriju, Holtera monitorēšanu, osteodensitometriju, dažādus rentgenoloģiskos izmeklējumus, ultrasonoskopiju iekšējo orgānu izmeklēšanai, fibrogastroskopiju, kā arī dažādas (klīniskās) analīzes - asins analīzi, urīna analīzi, hormonālā līmeņa analīzes un citas.

Paralēli izmeklēšanai Neiroloģijas dienas stacionārā tiks nodrošināta tūlītēja ārstēšana: injekcijas, i/v infūzijas, blokādes, medikamentoza terapija, rehabilitācija un fizioterapijas procedūras, būs pieejamas arī psihologa konsultācijas.

Diagnostikai un ārstēšanai dienas stacionārā pacienti pavada tikai dienas daļu, tādējādi saglabājot ikdienas aktivitātes mājās vai atsevišķos gadījumos arī darbā.

Lai pieteiktos veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai Neiroloģijas dienas stacionārā lūdzam zvanīt pa tālruni 67042846. Jautājumu un izziņu tālruņa darba laiks - katru darba dienu no plkst.7.30 līdz plkst.16.00.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais