Jūrmalā Lāčplēša dienā būs lāpu gājiens un pilsētas 51 gada jubilejas svētki

Jūrmalā Lāčplēša dienā, kas ir arī pilsētas 51.gadadiena, notiks tradicionālais lāpu gājiens no Slokas evaņģēliski luteriskās baznīcas pa Raiņa un Kaugurciema ielu līdz kapteiņa Paula Zolta piemineklim Kaugurciemā.

Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Inese Auniņa aģentūru LETA informēja, ka Slokā, Kauguros un Kaugurciemā risināsies Lāčplēša dienas galvenais pasākums "Par Latviju".

Plkst.16 būs svētbrīdis Slokas evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Lāpu gājiens uz kapteiņa Paula Zolta pieminekli Kaugurciemā sāksies plkst.17. Gājiens virzīsies no Slokas baznīcas pa Raiņa ielu un Kaugurciema ielu līdz kapteiņa Paula Zolta piemineklim, kur plkst.18 sāksies piemiņas brīdis.

Lāčplēša dienas svinības Jūrmalā ir saistītas ar pilsētas izveidošanas gadadienu, jo tieši 11.novembrī Latvijas PSR Augstākā Padome 1959.gadā izdeva dekrētu par Jūrmalas izveidošanu, apvienojot Rīgas jūrmalas rajonu un divas patstāvīgas pilsētas - Sloku un Ķemerus.

Tādējādi jūrmalnieki jau kopš 1959.gada ir svinējuši 11.novembri, norāda pilsētas domē.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais