Aptauja: cik daudz iedzīvotāju pandēmijas laikā strādājuši no mājām?

© F64

Samazinoties Covid-19 saslimstībai, iedzīvotāji drīkst pulcēties arvien lielākās kompānijās, kas ietekmē arī darba dzīvi. ”Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots, cik daudzi pandēmijas laikā strādājuši no mājām un cik daudzi turpināja iet uz darbu klātienē.

Vairāk nekā puse jeb 55% algoto darbinieku Latvijā norādījuši, ka pandēmijas laikā, kopš 2020. gada marta, strādājuši tikai klātienē, trešā daļa (32%) atzīmēja, ka kopš pērnā gada marta strādāja gan klātienē, gan attālināti. Tikmēr desmitā daļa jeb 11% aptaujāto norādījuši, ka šajā periodā strādāja tikai attālināti, savukārt 2%i nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Šā gada 1. jūnijā stājās spēkā dažādi atvieglojumi vakcinētajiem pret Covid-19 un ar Covid-19 pārslimojušajiem.

45% aptaujāto algoto darbinieku, kuri strādā gan klātienē, gan attālināti vai tikai attālināti ir norādījuši, ka pēc šo atvieglojumu ieviešanas plāno biežāk vai pilnībā strādāt savā darbavietā klātienē (22% - noteikti jā; 23% - drīzāk jā), savukārt 29% aptaujāto to neplāno darīt (21% - drīzāk nē; 8% - noteikti nē).

15% aptaujāto ir norādījuši, ka nav vakcinējušies, tādēļ atvieglojumi viņus neskar.

Desmitā daļa (11%) aptaujāto nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais