Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

BKUS: ir ārkātīgi būtiski domāt par drošību, pārvietojoties ar elektroskrejriteņiem

© AFP/Scanpix

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) pievienojas policijas atgādinājumam - ir ārkātīgi būtiski domāt par drošību, pārvietojoties ar elektroskrejriteņiem.

Visbiežākais policijas fiksētais pārkāpums ir pasažieru pārvadāšana, un, diemžēl, pulkā gadījumu tie bijuši vecāki, kas veduši atvases.
BKUS norāda - apdomājieties un neļaujiet divatā braukt arī citiem! Atcerieties, ka šo transportu drīkst vadīt tikai no 14 gadu vecuma, un tikai tad, ja ir vadītāja apliecība, kas liecina par CSN pārzināšanu! Ar elektroskrejriteni drīkst braukt ne ātrāk kā 25 km/h, bet gājējiem vienmēr ir priekšroka.
Policija iepriekš informējusi - laika posmā, kad visā Latvijā tika rīkotas pārbaudes elektroskrejriteņiem, diemžēl tika konstatēti vairāki gadījumi, kad elektroskrejriteņu vadītāji transportlīdzekli vada alkohola reibumā. Piemēram, 17. jūnijā, Liepājā ap pulksten 03.00 naktī tika konstatēts, ka kāds vīrietis pārvietojas ar nomas elektroskrejriteni un personas izelpā tika konstatētas 2,16 promiles.
Saistībā ar notikušo tika sastādīts administratīvā pārkāpuma process.
Tāpat, Latgales reģionā tika konstatēts kāds elektroskrejriteņa vadītājs, kurš vadīja transportlīdzekli atrodoties 2,07 promiļu reibumā. Saistībā ar notikušo tika sastādīts administratīvā pārkāpuma process. Pastiprināto pārbaužu laikā arī Rīgas reģionā tika konstatēti elektroskrejriteņu vadītāji, kuri transportlīdzekli vadīja alkoholisko dzērienu reibumā.
Likumsargi vērš uzmanību, ka nedrīkst braukt ar elektroskrejriteni, ja tā vadītājam alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles.