Valdība nākamnedēļ vērtēs priekšlikumus vakcinācijas veicināšanai

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Valdība nākamnedēļ plāno vērtēt speciālistu priekšlikumus vakcinēšanās pret Covid-19 veicināšanai, jo eksperti vēl turpina darbu pie priekšlikumiem, šodien žurnālistiem paziņoja premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Vakar pēc koalīcijas partiju sanāksmes izskanēja, ka jau šodien valdībā varētu tikt skatīti ministriju piedāvājumi vakcinācijas pret Covid-19 veicināšanai, kas pēdējās nedēļās ir būtiski apsīkusi, tomēr Kariņš pēc valdības sēdes norādīja, ka eksperti joprojām turpina darbu, lai sagatavotu savu redzējumu.

Plānots, ka priekšlikumi būs gatavi uz nākamo otrdienu, 6.jūliju, un "tad valdība līdz galam izspriedīs".

"Mūsu eksperti šobrīd strādā," apgalvoja premjers un piebilda, ka valdībai izaicinājums būs vakcinācijas aptveres palielināšana skolu pedagogu vidū.

Kariņš atgādināja, ka vakcinācijas tempi pēdējā laikā, īpaši pagājušā nedēļā, ir samazinājušies līdz kritiski zemai robežai, lai gan jāņem vērā arī aizvadītie svētki. "Jebkurā gadījumā - mums valstī ir jāmaina šīs tendences un jāpanāk, ka vasaras laikā interese pieaugtu un cilvēki brīvprātīgi vakcinētos," uzsvēra premjers.

Kariņam īpašu satraukumu rada tas, ka senioriem virs 60 gadiem kopējā vakcinācijas aptvere ir vien ap 40%, kas ir vēl krietni zem nepieciešamā, lai varētu pasargāt no iespējami gaidāmā vīrusa izplatīšanās viļņa.

Premjers atgādināja, ka vīrusa "delta" paveids ir lipīgāks un to labi demonstrē tā izplatība Indijā, Krievijā, Lielbritānijā un Portugālē.

Jau ziņots, ka nedēļas laikā Latvijā būtiski palielinājies Covid-19 slimību izraisošā vīrusa Indijas jeb "delta" varianta gadījumu skaits.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) padomnieks Kaspars Bērziņš šodien deputātiem skaidroja, ka pēc divām, trim nedēļām šis būs galvenais vīrusa celms Latvijā.

Tāpat ziņots, ka līdz šim tikai pirmo no divām vakcīnas pret Covid-19 devām Latvijā ir saņēmuši 593 627 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēguši 521 588 cilvēki. Kopumā valstī veiktas 1 115 215 vakcīnas pret Covid-19 injekcijas.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais