Valmieras bērnudārzā "Vālodzīte" noteikta karantīna vienai grupai

© Rūta Kalmuka/F64

Konstatējot saslimšanu ar Covid-19 diviem tehniskajiem darbiniekiem, pirmsskolas izglītības iestādē (PII) "Vālodzīte" līdz 6.jūlijam noteikta karantīna grupai "Ežu mājas", informēja Valmieras pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Pinne.

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendācijām. Izmaiņas neattiecas uz pārējām "Vālodzīte" grupām, tās turpina darbu ierastajā režīmā.

Kā stāstīja Pinne, "Vālodzīte" vadība ir informējusi grupas "Ežu mājas" bērnu vecākus, aicinot sekot līdzi bērnu un savam veselības stāvoklim, vērot, vai neparādās saslimšanas pazīmes, parādoties simptomiem, telefoniski jāsazinās ar ģimenes ārstu par tālāko rīcību.

"Vālodzīte" grupā "Ežu mājas" veikta telpu dezinfekcija, piebilda pašvaldības pārstāve.

Drošības nolūkā bērnudārza darbinieki katru nedēļu nodod Covid-19 siekalu testus.

Kā liecina SPKC dati, 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Valmierā pašlaik ir 15 cilvēki.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais