Slimnīcās samazina Covid-19 pacientiem paredzēto gultas vietu skaitu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Pašlaik Covid-19 slimniekiem paredzēto gultu skaits slimnīcās tiek samazināts, taču ārstniecības iestādēm ir jābūt gatavām tās trīs dienu laikā atjaunot, ja gadījumā Latvijā atkal būtiski palielināsies Covid-19 slimnieku skaits, šodien valdības sēdē informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.

Patlaban Covid-19 pacientu ārstēšana notiek trijās klīniskās universitātes slimnīcās Rīgā un septiņās reģionālajās slimnīcās. Šonedēļ ir aizņemti 27% Covid-19 pacientiem paredzēto gultu, tādēļ šonedēļ ir plānots Covid-19 rezervētās gultas pārprofilēt, informēja Cipule.

Kā liecina NMPD apkopotie dati, vairāk Covid-19 pacientu patlaban ārstējas klīniskajās universitātes slimnīcās, kā arī Rīgas apkārtnes slimnīcās. Piemēram, Jelgavas pilsētas slimnīcā ir aizņemti 75% Covid-19 pacientiem paredzēto gultu, kamēr SIA "Liepājas reģionālā slimnīcā" - vien 2% gultu.

Cipule pastāstīja, ka patlaban NMPD mediķi vidēji dienā dodas pie 20 Covid-19 slimniekiem, no kuriem tiek stacionēti 10-15 cilvēki.

LETA jau vēstīja, ka Covid-19 pacientu skaits slimnīcās pagājušajā diennaktī minimāli samazinājies, liecina aktuālākie Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

Patlaban slimnīcās ievietoti 154 sasirgušie, kas ir par 17 sasirgušajiem mazāk nekā dienu iepriekš. No tiem 117 pacienti ir ar vidēji smagu slimības gaitu, kas ir par 24 mazāk nekā pirms dienas, bet 37 - ar smagu slimības gaitu, kas, savukārt, ir pieaugums par septiņiem pacientiem.

Pēdējās diennakts laikā slimnīcās ievietoti 14 cilvēki, kam konstatēts Covid-19, bet izrakstīti 28 pacienti.

Līdz šim kopumā no stacionāriem izrakstīti 14 113 Covid-19 pacienti.