Personas uzrādījušas svešus digitālos Covid-19 sertifikātus

© Lauris Vīksne/F64

Latvijas robežsardze aizvadītajās brīvdienās pirmo reizi konstatējuši gadījumus, kad personas uzrādījušas svešus digitālos Covid-19 sertifikātus, informēja Valsts robežsardze.

Svētku nedēļas laikā robežsargi konstatēja 21 personu ar viltotiem Covid-19 testiem, kā arī divas personas, kuras robežsargiem uzrādīja svešu personu digitālos Covid-19 sertifikātus.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens no Kipras ieceļojošs Latvijas pilsonis ar svešu digitālo Covid-19 sertifikātu.

Tāpat lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens no Lielbritānijas ieceļojošs Latvijas pilsonis ar viltotu Covid-19 testu.

Vienā no gadījumiem piemērots 680 eiro sods, bet otrajā gadījumā pret personu sākta administratīvā lietvedība.

Aprīļa sākumā Latvijas robežsargi kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas pirmo reizi ārvalstniekiem konstatēja viltotus Covid-19 testa rezultātus. Patlaban gan ārkārtējā situācija ir atcelta, taču ierobežojumi saglabājušies.

Kopumā robežsargi konstatējuši jau 271 personu, kuras uzrādīja viltotus vai tādus Covid-19 testus, kas neatbilst Valsts robežsardzes rīcībā esošajiem paraugiem.

Latvijā

IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca. 5 miljoni iztērēti, bet kļūdas prognozēs neatzīst. Ja pirms olimpiskā turnīra IZM un LBS solīja naudu budžetam, šobrīd atrunājas ar emocijām un patriotismu. Olimpisko atlasi ar pustukšajām tribīnēm un naudas izlietošanas lietderību neviens nevērtēs, vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Svarīgākais