Darbu sāks divi jauni masu vakcinācijas centri

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šodien darbu atsāks Liepājas masu vakcinācijas centrs Liepājas Olimpiskajā centrā, aģentūru LETA informēja Liepājas pašvaldības administrācijas Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļā.

Šodien, rīt, 29.jūnijā, un parīt, 30.jūnijā, centrs strādās no plkst.9 līdz 17. Vakcinācijai ir jāpiesakās iepriekš.

Liepājas masu vakcinācijas centrs Liepājas Olimpiskajā centrā bija slēgts Līgo svētku laikā, taču vienlaikus Liepājā bija vairākas iespējas, kur iedzīvotāji varēja turpināt saņemt vakcīnu pret Covid-19.

Vakcinācijai iespējams pierakstīties vietnē "manavakcina.lv", zvanot pa tālruni 8989 vai arī zvanot konkrētām ārstniecības iestādēm, kas Liepājā veic vakcināciju - L.Atiķes doktorāts, tālrunis uzziņām 29 294 869, un Liepājas Medicīnas centrs, tālrunis uzziņām 63 428 796.

Pašvaldība atgādināja, ka vakcinēties ar konkrētu vakcīnu var no 12 gadu vecuma. Seniori katras darba dienas pirmajā stundā aicināti vakcinēties bez pieraksta.

Šodien tirdzniecības centrā "Riga Plaza" atvērs vakcinācijas punktu pret Covid-19.

Pirmie vakcinēšanās punkti tirdzniecības centros tika atklāti 18.jūnijā "Galerija Centrs", "Galleria Riga" un "Domina Shopping", savukārt 21.jūnijā darboties sāka vēl trīs vakcinācijas pret Covid-19 punkti tirdzniecības centros - divi Rīgā "Alfā" un "Akropolē", bet viens Liepājas lielveikalā "XL Sala".

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) iepriekš norādīja, ka Latvijā kopumā tiks atvērtas 25 jaunas vakcinēšanās vietas, no kurām desmit būs Rīgā. Pavļuts pauda, ka šāda iespēja ļauj iedzīvotājiem ikdienas gaitās jeb pa ceļam sevi pasargāt, vakcinējoties pret Covid-19.

Uz šīm vakcinēšanās vietām varēs iet gan ar, gan bez pieraksta, norādīja ministrs. Politiķis arī pavēstīja, ka mediķi brauks arī uz pasākumiem, piemēram, gadatirgiem, lai iedzīvotājiem būtu iespēja vakcinēties arī pirms Jāņiem.

Vakcinācijas kārtība tirdzniecības centru punktos ir tāda pati kā lielajos vakcinācijas centros - cilvēkam būs jāierodas ar personu apliecinošu dokumentu, kopā ar ārstniecības personu jāaizpilda anketa par veselības stāvokli un jāparaksta vakcinācijas veidlapa. Pēc tam cilvēks tiek informēts par sagaidāmajām blakusreakcijām, saņem savu vakcīnu, un pakalpojuma sniedzējs reģistrē vakcinācijas faktu e-veselībā.

Pēc vakcinācijas persona var uz vietas mediķu klātbūtnē uzgaidīt 15 minūtes, lai pārliecinātos, ka nesākas nekādas alerģiskas reakcijas.