Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Līgo vakarā ugunsnelaimē Burtnieku novadā gājuši bojā četri cilvēki

© f64.lv, Ilze Zvēra

Līgo vakarā ugunsgrēkā Burtnieku novadā gājuši bojā četri cilvēki, lai gan no ugunsnelaimēm izdevies izglābt 15 cilvēkus, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Plkst.01.16 VUGD saņēma izsaukumu uz ugunsgrēku Burtnieku novadā, jo tur dega vienstāva koka māja ar izbūvētu mansardu 100 kvadrātmetru platībā. Uz ugunsdzēsēju ierašanās brīdi mājas jumts bija jau iebrucis un izglābties izdevās vienam cilvēkam, lai gan izglābtais VUGD darbiniekiem sniedzis informāciju, ka mājā vēl palikuši četri cilvēki.

Dzēšanas darbu laikā tika atrasti trīs ugunsnelaimē bojā gājušie, savukārt vēl vienu personu ugunsgrēka vietā turpināja meklēt. Ceturtdien no rīta ceturtais bojā gājušais tika atrasts. Plkst.5.14 ugunsgrēks tika lokalizēts un dzēšanas darb turpinās.

VUGD plkst.3.45 tika saņemts izsaukums uz Ogres novada Ogres gala pagastu, kur notika paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Notikumu vietā dega šķūnis ar malku 400 kvadrātmetru platībā. Plkst.4.25 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās ugunsgrēku lokalizēt, līdz ar to dzēšanas darbi turpinās.

Ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Cēsīm, kur kādā piecstāvu mājas dzīvokļa virtuvē dega katliņš 0,2 kvadrātmetru platībā. Liesmas tika likvidētas plkst.12.04. Savukārt plkst.14.53 saņemts izsaukums Rēzeknē, kur četrstāvu ēkas pirmā stāva dzīvokļa virtuvē uz galda dega ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā. No piedūmotā dzīvokļa izdevās izglābt cietušu cilvēku, kuru nodeva mediķiem. Plkst.15.25 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.16.50 VUGD saņēma izsaukumu uz Rīgu, kur piecstāvu mājas trešā stāva dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti piecu kvadrātmetru platībā. No piedūmotās telpas izglābti 13 cilvēki. Pirms VUGD ierašanās no dzīvokļa bija izglābušies septiņi cilvēki. Plkst.18.56 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēlā vakarā, plkst.22.38, tika saņemts izsaukums uz Kalnciema ielu, kur trīs stāvu ražošanas ēkas trešajā stāvā dega izejmateriāli un ražotnes aprīkojums 40 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēku likvidēja plkst.1.41.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 230 izsaukumus, no kuriem 69 bija uz ugunsgrēkiem, 89 uz glābšanas darbiem, bet 72 bija maldinājumi, no kuriem 69 maldinājumi bija par ugunsgrēkiem.