Šodien nestrādās vakcinācijas centri un lielveikalos ierīkotie vakcinācijas punkti

Ilustratīvs attēls © Kaspars Krafts/F64

Šodien nestrādās vakcinācijas pret Covid-19 centri, kā arī būs aizvērti lielveikalu vakcinācijas punkti, informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā.

Vakcinācijas vietas atsāks strādāt no 25.jūnija.

Šonedēļ sestdien un svētdien Rīgā jebkurš iedzīvotājs varēs vakcinēties tirdzniecības centrā "Galerija Centrs". Minētajās dienās varēs vakcinēties arī tirdzniecības centrā "Akropole". Turklāt cilvēkiem būs iespēja izvēlēties starp "Johnson&Johnson" un "Pfizer"/"BioNTech" ražotāju vakcīnām. Visu svētku nedēļu, izņemot 23. un 24.jūnijā, Rīgā jebkurš iedzīvotājs var vakcinēties tirdzniecības centra "Alfa" pirmajā stāvā.

Liela mēroga vakcinācijas centri visās dienās, izņemot 23. un 24.jūniju, darbosies samazinātā režīmā, nodrošinot vakcinācijas iespējas visos reģionos un Rīgā.

Vakcinācijas punkts Daugavpils Kultūras pilī strādās sestdien, Jaunolaines Sporta namā - sestdien, Rēzeknes "Gors" - piektdien un Valmieras kultūras centrā - sestdien un svētdien.

Pieraksts uz vakcināciju liela mēroga vakcinācijas centros notiek "manavakcina.lv" un zvanot uz 8989. Tāpat stundu pirms vakcinācijas centru darba laika notiek senioru stunda, kurā vakcināciju var veikt bez iepriekšējā pieraksta.

Vakcinācijas punktu darbības dienu grafiks, kā arī vakcīnu saraksts, kas tajos pieejams, atrodams Veselības ministrijas mājaslapā.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais