Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Skatītāji ar Covid-19 sertifikātiem drīkstēs apmeklēt sporta sacensības iekštelpās

© Dmitrijs Suļžics/F64

Iekštelpu sporta sacensībās organizētā un kontrolētā veidā klātienē varēs apmeklēt tie skatītāji, kuriem būs sadarbspējīgs vakcinācijas pret Covid-19 vai Covid-19 pārslimošanas sertifikāts, otrdien lēma Ministru kabinetā.

Savukārt āra sacensības klātienē varēs apmeklēt arī tie skatītāji, kuriem būs sadarbspējīgs Covid-19 testēšanas sertifikāts, ja tiek nodrošināts, ka sporta sacensībās cilvēku plūsma nepārklājas.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) norādīja, ka līdz šim regulējums paredzēja, ka skatītāji ar sadarbspējīgu vakcinācijas pret Covid-19 vai Covid-19 pārslimošanas sertifikātu kontrolētā veidā drīkst apmeklēt sporta sacensības ārā. Taču turpmāk sacensības ārā varēs vērot arī tie iedzīvotāji, kuriem ir arī Covid-19 testēšanas sertifikāts.

Ņemot vērā faktu, ka ar Covid-19 saslimušo skaits turpina samazināties, IZM atzīmēja, ka Ministru kabinetam ir pamats lemt par iespēju atļaut plašākam skatītāju lokam apmeklēt sporta sacensības gan ārā, gan iekštelpās, vienlaikus ievērojot visus epidemioloģiskās drošības prasības.

Ministru kabinets lēma, ka "Covid-19 drošie skatītāji" drīkstēs apmeklēt sporta sacensības, ja tiek nodrošināts, ka skatītāju plūsma nepārklājas ar sportistu un sportistus apkalpojošo sporta darbinieku plūsmu un tiek ievērotas valstī noteiktās prasības publisko pasākumu apmeklēšanai.

Sporta sacensībām norisinoties iekštelpās, jānodrošina atbilstoša ventilācija, lai nepieļautu CO2 koncentrāciju gaisā virs 1000 daļas uz miljonu (ppm).