Aizvadītajā diennaktī atklāti 125 Covid-19 gadījumi; mirusi viena persona

© AFP/Scanpix/Leta

Pirmdien Latvijā veikti 8333 Covid-19 izmeklējumi. Reģistrēti 125 jauni inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu, informē Slimību profilakses un kontroles centrs.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēts viens Covid-19 izraisīts nāves gadījums. Mirusī persona bijusi vecumā no 80 līdz 89 gadiem.

Divu nedēļu kumulatīvais Covid-19 saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju pirmo reizi kopš oktobra noslīdējis zem 100 gadījumu robežas, sasniedzot 96,7 gadījumus jeb apmēru, pie kura solīti jauni atvieglojumi.

Kumulatīvais saslimstības rādītājs turpina sarukt, un pēdējo reizi tas bija zem 100 gadījumu robežas 23.oktobrī, kad tas sasniedza 97,4, taču pēdējo reizi saslimstība bijusi zemāka par šodienas līmeni pērn 22.oktobrī.

Latvijā ar Covid-19 kopumā saslimuši 136 975 cilvēki.

Aģentūras LETA aprēķini liecina, ka pēdējo divu nedēļu laikā Latvijā atklāts kopumā 1831 Covid-19 gadījums. Pārējie inficētie tiek uzskatīti par slimību pārslimojušiem.

Kā vēstīts, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) pirmdien preses konferencē atklāja, ka, kumulatīvajam rādītājam sarūkot zem 100 gadījumu robežas, paredzēts ieviest atvieglojumus kafejnīcu terasēs, veikalos, kā arī attiecībā uz privātu un plašāku pulcēšanos.

Ministrs pieļāva, ka gaidāmie atvieglojumi varētu stāties spēkā jau Jāņos. Pašlaik pie iespējamiem atvieglojumiem vēl strādā eksperti Operatīvās vadības grupā un jāsagaida tās darba rezultāts, norādīja Pavļuts.

Pie mazāk nekā 100 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju atbilstoši Veselības ministrijas rosinājumam sabiedrisko ēdināšanas vietu āra terasēs atļauto apmeklētāju skaitu pie viena galdiņa varētu palielināt līdz 20 cilvēkiem un kopā ar bērniem tas varētu sasniegt 30 cilvēkus, pastāstīja veselības ministrs. Pulcēties varētu atļaut līdz 500 cilvēkiem telpās un 1000 ārtelpās, pavēstīja Pavļuts.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais