Zatlers iesaistās kulinārijas šovā

Valsts prezidents Valdis Zatlers LNT šova "Sirmā ēdienkaratē" ierakstā © Publicitātes foto

Otrdienas vakarā Valsts prezidents Valdis Zatlers twitter.com čivinātavā ierakstīja – [optimistu šovā Mārtiņa] "Sirmā raidījumā 14.11. gatavosim maltīti patriotiskās noskaņās. Lai iedvesmo jūs valsts dzimšanas dienas svinēšanai!".

Līdz šim neviens no Latvijas prezidentiem nav piedalījies kādā televīzijas šovā kā dalībnieks, vēl vairāk – prezidentūras laikā nav atļāvušies izmantot Jūrmalas rezidenci šova filmēšanai. Pie tam šis raidījums ir finansiāli atbalstīts no vienas lielveikalu ķēdes un virtuves preču tīkla puses.

Spriežot pēc čivinātavā un telekompānijas LNT mājas lapā publicētajām fotogrāfijām, raidījums ir ierakstīts nesen atjaunotās Jūrmalas rezidences virtuvē un tas ir noticis darba laikā, jo valsts pirmās personas ieraksts twitterī fiksēts otrdienas vakarā.

Valsts prezidenta kancelejas preses dienests uz portāla nra.lv jautājumiem kad un kur notika filmēšana, kas ir tās autors un kāpēc prezidents piekrita dalībai šajā raidījumā, kā arī vai prezidents atsauktos arī citu šovu rīkotāju aicinājumam tajos iesaistīties atbildes nesniedza.

Tā vietā prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa atsūtīja šādu ziņu „Aicinām svētdien skatīties Mārtiņa Sirmā raidījumu un tur būs atbildes uz jautājumiem. Pirms raidījuma nevar sniegt nekādas detaļas, jo ieraksts vēl nav publiskots”.

Līdz šim V. Zatlers citu mediju aicinājumam dalīties pārdomās par savām pavārmākslas prasmēm un iecienītākajām maltītēm, intervijas bija atteicis.

LNT mājas lapā publiskots, ka V. Zatlers gatavos „ļoti latviski un fantastiski garšīgi liellopu gaļas tītenīšus, cienās viesus ar paštaisītu pīlādžu limonādi, savukārt Mārtiņš galdā liks Baltijas jūras mencu sautētu ar muskatķirbi. Neizpaliks arī bez saldā - šoreiz tas būs maigs rupjmaizes kārtojums ar hurmu”.

Svarīgākais