Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

NMPD vadītāja aicina Jāņos svinēt "savos burbuļos" un doties vakcinēties

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Latvijas iedzīvotājiem Jāņus vajadzētu svinēt "savos burbuļos" kopā ar ģimenes locekļiem un zināmiem draugiem, mazāk tiekoties ar nepazīstamiem cilvēkiem, šādu viedokli Latvijas Radio pauda Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.

Cipule atzina, ka pēdējos mēnešos saslimstības ar Covid-19 rādītāji Latvijā iet uz leju, slimnīcās nonāk mazāk cilvēku, tomēr tie tur nonāk, un nevar teikt, ka saslimšanas risku vairs nav.

Speciāliste ar nožēlu konstatēja, ka diemžēl vakcinācijas rādītāji nav tik labi, lai varētu cerēt, ka Covid-19 izplatība Latvijā rudenī neatgriezīsies ar lielu jaudu. Situācija rudenī lielā mērā būšot atkarīga tieši no tā, vai cilvēki būs sapratuši vakcinācijas nozīmi infekcijas apkarošanā un devušies potēties.

f64.lv, Kaspars Krafts

NMPD vadītāja atzīmēja, ka viņas rīcībā nav ziņu, ka slimnīcās būtu nogādāts kaut viens Covid-19 pacients, kas būtu bijis vakcinēts pret saslimšanu, kas apliecina vakcīnu spēju nepieļaut smagus saslimšanas gadījumus.

Cipule kopumā bažījas par Jāņu brīvdienām, jo tās būs garas un būs ļoti labs laiks. Viņa cer, ka cilvēki neaizrausies ar alkoholu un tā lietošanai sekojošajām pārgalvībām. Garās brīvdienās cilvēki grib atpūsties uz pilnu jaudu, kam mēdz būt nepatīkamas sekas, piebilda speciāliste.