Ārlietu ministrijā notiks sarunas par risinājumiem Sudānā nolaupīto atbrīvošanā

Šodien Ārlietu ministrijā ieradīsies ANO Pasaules Pārtikas programmas drošības dienesta vadītājs Miks Lorencens, lai runātu par Sudānā nolaupīto Latvijas pilsoņu atbrīvošanas iespējām.

Pēc tikšanās ar Ārlietu ministrijā izveidotā krīzes štāba pārstāvjiem pēcpusdienā plānota kopīga preses konference.

LETA jau ziņoja, ka Sudānā nolaupīto Latvijas pilsoņu atbrīvošanas vadība tiks uzticēta ANO Pasaules Pārtikas programmas dienestam, un Latvija nepiedāvās izpirkuma maksu.

Tiek uzsvērts, ka ANO Pasaules Pārtikas programmas dienestam ir liela pieredze šādu krīžu risināšanā un Latvija pilnībā paļausies uz tās ieteikumiem, viens no kuriem ir arī nepiedāvāt izpirkuma maksu. Izpirkuma maksas nepiedāvāšanu rosina arī Sudānas valdība.

Tāpat Latvijai nav savas diplomātiskās pārstāvniecības Sudānā, kas būtiski apgrūtinātu šīs ķīlnieku krīzes risināšanu pašu spēkiem.

Valdība arī nolēmusi, ka uz Sudānu tiks sūtīts viens Ārlietu ministrijas un viens Drošības policijas pārstāvis, kuriem klātienē būs jāapzina situācija un jākoordinē tālākās darbības.

ĀM uzsver, ka patlaban tiek darīts viss iespējamais un strādāts ar daudzām institūcijām, tomēr nolaupītāji par sevi joprojām nav devuši nekādu ziņu.

Kā ziņots, Sudānas nemierīgajā Dārfūras reģionā 4.novembrī nolaupīti trīs Latvijas pilsoņi, kas strādāja ANO pārtikas programmā.

Svarīgākais