Darbu sāks trīs vakcinācijas punkti tirdzniecības centros Rīgā un Liepājā

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Šodien darboties sāks vēl trīs vakcinācijas pret Covid-19 punkti tirdzniecības centros - divi Rīgā "Alfā" un "Akropolē", bet viens Liepājas lielveikalā "XL Sala".

Pirmie vakcinēšanās punkti tirdzniecības centros tika atklāti 18.jūnijā "Galerija Centrs", "Galleria Riga" un "Domina Shopping".

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) iepriekš norādīja, ka Latvijā kopumā tiks atvērtas 25 jaunas vakcinēšanās vietas, no kurām desmit būs Rīgā. Pavļuts pauda, ka šāda iespēja ļauj iedzīvotājiem ikdienas gaitās jeb pa ceļam sevi pasargāt, vakcinējoties pret Covid-19.

Uz šīm vakcinēšanās vietām varēs iet gan ar, gan bez pieraksta, norādīja ministrs. Politiķis arī pavēstīja, ka mediķi brauks arī uz pasākumiem, piemēram, gadatirgiem, lai iedzīvotājiem būtu iespēja vakcinēties arī pirms Jāņiem.

28.jūnijā vakcinācijas punkts tiks atvērts tirdzniecības centrā "Riga Plaza".

Vakcinācijas kārtība tirdzniecības centru punktos ir tāda pati kā lielajos vakcinācijas centros - cilvēkam būs jāierodas ar personu apliecinošu dokumentu, kopā ar ārstniecības personu jāaizpilda anketa par veselības stāvokli un jāparaksta vakcinācijas veidlapa. Pēc tam cilvēks tiek informēts par sagaidāmajām blakusreakcijām, saņem savu vakcīnu, un pakalpojuma sniedzējs reģistrē vakcinācijas faktu e-veselībā. Pēc vakcinācijas persona var uz vietas mediķu klātbūtnē uzgaidīt 15 minūtes, lai pārliecinātos, ka nesākas nekādas alerģiskas reakcijas.

Svarīgākais