Šonedēļ Latvija saņēmusi vairāk nekā 142 000 vakcīnu pret Covid-19 devu

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šonedēļ Latvija saņēmusi 142 470 vakcīnu pret Covid-19 devu, liecina Nacionālā veselības dienesta publiskotie dati.

14.jūnijā Latvija saņēma 106 470 "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas devas. 15.jūnijā Latvijai piegādātas 16 800 "AstraZeneca" vakcīnas devas. Vakar piegādātas arī 19 200 "Moderna" devas.

Līdz jūnija beigām plānots piegādāt vēl 327 020 vakcīnu devas. 21.jūnijā un 28.jūnijā plānotas divas "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas piegādes - katra pa 132 210 devām. "Moderna" vakcīnas plānots piegādāt 24.jūnijā un 30.jūnijā pa 21 600 devām katrā reizē.

Nākamnedēļ Latvija plāno saņemt arī 19 400 "AstraZeneca" vakcīnas devas. Savukārt "Johnson & Johnson" jeb "Janssen" vakcīnu piegāde šomēnes vairs nav plānota. 2. un 9.jūnijā Latvija saņēma pa 12 000 šīs vakcīnas devu katrā no piegādes reizēm.

LETA jau vēstīja, ka no šodienas tiek sākta izbraukuma vakcinācija gadatirgos visā Latvijā. Vakcinācija gadatirgos notiks bez iepriekšējā pieraksta, šīs iespējas organizēšanā iesaistās gan pašvaldības, gan vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji, gan Nacionālie bruņoties spēki.

Gadatirgos cilvēki tiks vakcinēti ar "Janssen" vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva.

Kā ziņots, 18.jūnijā vakcinācijas vietas tika atklātas trīs Rīgas tirdzniecības centros - "Galleria Riga", "Galerija Centrs" un "Domina Shopping".

Veselības ministrijas vērtējumā vakcinēšanas punktus nepieciešams izveidot pilsētu un novadu tirgos, dažādos publiskajos pasākumos, organizējot izbraukuma vakcinācijas ar pārvietojamajām teltīm, gadatirgos, koncertos un citos publiskajos pasākumos, kā arī citās publiskajās ēkās un telpās.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais