Vakcinācijas procesu pilnībā pabeiguši 79% profesionālā militārā dienesta karavīru

© Kaspars Krafts/F64

Līdz šim vakcinācijas procesu pilnībā pabeiguši 79% profesionālā militārā dienesta karavīru, informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Viņš skaidroja, ka karavīri, zemessargi un civilie darbinieki vakcinācijai piegājuši ar lielu atbildību, līdz ar to vakcinācijas process NBS noritējis ļoti raiti un organizēti.

Patlaban poti saņēmuši vairāk nekā 92% profesionālā dienesta karavīru, starp kuriem 79% pilnībā ir pabeiguši vakcinācijas procesu.

Papildus arī vairāki karavīri ir pārslimojuši Covid-19.

"NBS funkciju izpilde notiek pilnā apjomā, neskatoties uz pandēmijas radītajiem izaicinājumiem, ko esam veiksmīgi pārvarējuši," norādīja Kalniņš.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais