Jau 5754 cilvēki parakstījušies par atbalstu "Krīzes likuma" projektam

© jelgavasvestis.lv

Divu nedēļu laikā jau 5754 cilvēki visā Latvijā ir parakstījušies par Latvijas Kredītņēmēju apvienības (turpmāk – LAKRA) izstrādāto "Krīzes likuma" projektu.

Rīgā parakstījies aptuveni pusotrs tūkstotis cilvēku, pārējie interesanti atbalstu pauduši Latvijas reģionos.

Visaktīvākie divu nedēļu laikā bijuši cēsnieki (700 paraksti), tiem seko liepājnieki (369 paraksti), tukumnieki (320 paraksti), Salaspils iedzīvotāji (300 paraksti), madonieši (270 paraksti) un talsinieki (220 paraksti). Vidēji ik dienu Latvijā parakstījušies aptuveni 410 cilvēki. Viszemākā aktivitāte līdz šim bijusi Daugavpilī, Līvānos, Rēzeknē, kā arī Jūrmalā.

Iedzīvotāju interese un atbalsts ik dienu pieaug un apvienībā vēršas cilvēki, kas gatavi ziedot savu brīvo laiku un enerģiju, lai pēc iespējas lielākai Latvijas iedzīvotāju daļai nodrošinātu iespēju parakstīties.

"Kopš gada sākuma kredītņēmēji un viņu ģimenes locekļi ir gaidījuši valdības aktīvu rīcību, kas tiešām spētu pasargāt ievērojamas Latvijas iedzīvotāju daļas tiesiskās un ekonomiskās intereses. Cilvēki vairs negrib sēdēt malā un gaidīt, kad kāds viņu vietā paveiks brīnumus. Cēsniece Inta viena pati dažu dienu laikā 500 cilvēkiem deva iespēju parakstīties. Salaspilietis Edgars saticis jau 300 likumprojekta atbalstītājus. Arī tukumniece Jana, uzrunājot savus kolēģus, kaimiņus un citus tukumniekus, viena pati ir savākusi jau 320 parakstus. Savukārt talsinieks Andris nepilnas nedēļas laikā savas pilsētas ielās saticis 220 likumprojekta atbalstītājus. Pat tik nelielā pilsētiņā kā Viļāni, ir parakstījušies 100 cilvēki,” tā norāda LAKRA valdes priekšsēdētājs Ainārs Gorenko.

Divu nedēļu laikā vairāk kā 50 cilvēki pauduši vēlmi iesaistīties parakstu vākšanā un pašlaik iespēju parakstīties nodrošina jau 80 LAKRA biedri un aktīvisti 39 Latvijas pilsētās. Parakstu vākšanas vietas, kā arī aktīvistu kontaktinformācija publicēta apvienības mājas lapā www.kreditnemeji.lv .

Jau ziņots, ka 15. septembrī LAKRA biedri un aktīvisti visā Latvijā uzsāka parakstu vākšanu „Krīzes likuma” projekta atbalstam. Pēc parakstu vākšanas beigām „Krīzes likuma” projekts kopā ar valsts iedzīvotāju lūgumu likumprojektu iesniegt Saeimā tiks iesniegts Latvijas Valsts prezidentam.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais