Aptauja: vai iedzīvotāji ir apmierināti ar Latvijas ceļu pašreizējo stāvokli?

© Kaspars Krafts/F64

20 gadu laikā Latvijas autoceļiem ir jābūt tādā kvalitātē, lai Rīgas apvedceļš no jebkura reģiona būtu sasniedzams divu stundu laikā. ”Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots, kā Latvijas iedzīvotāji vērtē ceļu pašreizējo stāvokli.

Lūgti novērtēt savu apmierinātību ar autoceļu stāvokli Latvijā kopumā 10 punktu skalā, kur 1 nozīmē ”ļoti neapmierināts (-a)” savukārt 10 - ”ļoti apmierināts (-a)”, vidējais Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem sniegtais vērtējums ir 4,0 punkti.

Salīdzinoši zemāku vērtējumu līdz četriem punktiem ir sniegusi vairāk nekā puse (58%) iedzīvotāju, savukārt vidēju vērtējumu ir snieguši 28% iedzīvotāju.

Salīdzinoši augstāku vērtējumu (7-10 punkti) ir snieguši 13% iedzīvotāju.

1% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Latvijā

Otrdien, 8.oktobrī, Ministru kabinetā tika skatīti Iekšlietu ministrijas sagatavotie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, Administratīvās atbildības likumā un Krimināllikumā. Rosinātie grozījumi minētajos likumos paredz no alkohola koncentrācijas pārbaudes procesa izslēgt iespēju personai subjektīvi bez jebkāda pamata atteikties no amatpersonas veiktās alkohola koncentrācijas pārbaudes vai nepiekrist tās rezultātiem, kā arī noteikt atbildību par atteikšanos no amatpersonas prasītās pārbaudes veikšanas.