Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Piecgadīgajam Kristeram sabiedrība 2 dienu laikā saziedo naudu operācijai

© Facebook

Kristeram ir 5 gadi, viņš ir ļoti mīļš un draudzīgs, kā arī emocionāli ļoti stiprs. Viņš jau ir pārcietis vairākas operācijas un drīzumā gatavojas nākamajai. Operāciju iespējams veikt pateicoties līdzcilvēku atbalstam.

"Milzīgs milzīgs paldies visiem ziedotājiem un ļoti atsaucīgajai mūsu sabiedrībai! Kristera operācijai nepieciešamā summa divu dienu laikā ir saziedota un ar rezervi arī tālākai Kristera ārstēšanai! Kristera vecāki no sirds pateicas ikvienam!

Kristers dosies uz Krievijas klīniku jūlijā, vēl jāsakārto vīzas un migrācijas dienesta jautājumi, kas neiet tik ātri, bet tiešām - līdzekļi ir, un tiks izdarīts viss, lai zēns atkal varētu staigāt! Kādu laiku gan būs ģipsī, jo operācija būs abām kājiņām. Šobrīd Kristers nevar īsti pakustēties, tikai ar vecāku palīdzību, nevar pagrozīties pats...

Taču mūsu porcelāna puisēns ir drosmīgs. Zina, ka brauks uz klīniku un būs atkal ārsti!

Šobrīd ziedojumu akciju noslēdzam. Jūs bijāt visi ļoti sirsnīgi, ļoti dāsni un atsaucīgi!" facebook raksta "Māmiņu Kluba" vadītāja Sandija Salaka.


Neliels stāsts par zēnu, stāsta mamma Renāte:

“Kad ierastā ideālā pasaule sabrūk un nākotne ir neziņā tīta…
Daudzi no jums atceras mazo “porcelāna puisīti” Kristeru - mūsu lolojumu un mūža mīlestību. Toreiz, kad pirmo reizi atklājām mūsu stāstu, Kristeram bija nepilni 2.5 gadi. Ne vienmēr mums ir bijis viegli izstāstīt izdzīvoto sāpi, pieredzi cauri neskaitāmām traumām un smagām operācijām. Ir brīži, kad gribās to noglabāt dziļi sirdī un nerunāt. Esmu rakstījusi savu pirmo stāstu n’tās reizes un ilgi svārstījos par tā publicēšanu, jo vieglāk ir palīdzēt citam, nekā lūgt palīdzību, taču bailes par mūsu bērna mūžu ratiņkrēslā un nespēju pilnvērtīgi kustēties, mudināja mesties cīņā.

Cīņā par dēla veselību, kvalitatīvu un pilnvērtīgu dzīvi. Ne vienu reizi vien jūs sniedzāt mums savas palīdzīgās rokas, kas atļāva Kristeram veikt sarežģīta līmeņa operācijas Krievijas klīnikās, jo Latvijā šāda veida palīdzība diemžēl vispār nav iespējama!

Kristeram ir ģenētiska trauslo kaulu slimība. Jebkurš paklupiens var būt liktenīgs, jebkura rotaļa beigties ar kārtējo lūzumu. Staigāt viņš var, pateicoties stieņu implantiem.

Taču šoreiz atkal esam uz augstās klints malas…

9.jūnijā Kristers paklupa. Rentgena aprakstā - labā augšstilba lūzums + stieņa deformācija. Staigāt Kristers nedrīkst, jo slodzes ietekmē stienis izlieksies vēl vairāk, kas var sekmēt vēl lielāku kaula struktūras bojājumu. Kristeram ir 5 gadi, viņš nedrīkst staigāt un cieš lielas sāpes!

Nepieciešama steidzama operācija un stieņa maiņa. Šo operāciju var veikt Maskavā, GMS klīnikā, iedzimto anomāliju centrā un tā izmaksā 20 000 eiro.
Diemžēl citas iespējas, kā palīdzēt mūsu bērniņam, šobrīd mums nav, jo Latvijā pagaidām nav atbilstošu speciālistu un tehnoloģiju. Varbūt kaut kad nākotnē…"